Контакти
Вхід
Email
Увійти
Вперше тут? Зареєструйтеся
banner

Нове поло до 100-ї річниці Української військової авіації

Друзі, сьогодні, 13 грудня, відзначаємо століття Українських повітряних сил. Сформувались вони в часі становлення Української Народної Республіки. Саме цього дня 100 років тому Генеральний Секретаріат військових справ УНР видав наказ, чим сформував “авіаційну справу” і призначив її керівника – Віктора Павленко.

Тоді в реєстрах управління авіації нараховувалось 188 літаків 26-ти моделей. У розпорядженні Повітряного флоту УНР були навіть літаки французького, австро-угорського, німецького виробництва, які придбали спеціально для армії. Авіаційні парки були в Києві, Одесі, Полтаві. Керівництво УНР організовувало також навчання – Українську авіаційну школу. На її базі було два літаки для відпрацювання льотної майстерності.

Одразу ж 16 грудня сформували 1-ий Український авіаційний загін із добровольців з різних частин старої російської армії. Цей загін брав участь в боях і виконував військові завдання.

Українські військово-повітряні сили воювали в часі Гетьманату та Директорії. ЗУНР в складі Української Галицької Армії також мала потужний авіаційний відділ! Бойові завдання, розвідка і навіть комунікація – возили дипломатичну кориспонденцію за кордон – такі завдання виконував повітряний флот.

Це були нелегкі часи для Української держави. Але в тих важких обставинах, сформувалась наш повітряний флот.

Протягом наступних ста років українська авіація була частиною радянської, мала школи пілотів у Канаді, цілі підрозділи в США, що брали участь у В’єтнамській війні.

Повітряні сили України сформували знову вже у 1992 році, але за перші роки незалежності їх  і фактично розвалювали. Але зараз наша авіація набирає обертів: Україна має літаки, авіатехніку власного виробництва та досвідчені кадри, які продовжують справу українських пілотів початку XX століття.

Наші льотчики виконували і виконують бойові задачі у війні на Донбасі, тільки з 2015 році було відновлено 200 бойових машин. А на міжнародних авіашоу наша пілотажна група показує фігури вищого пілотажу. Так, у серпні цього року наші пілоти взяли участь в авіашоу в польському Радомі, і показали чудовий виступ на СУ-27. До слова наш бренд мав за честь розробити одяг для команди нашої пілотажної групи, яка бере участь в міжнародних авіашоу по цілому світі. В розробці поло для групи брали безпосередню участь і самі пілоти. Для нас це надзвичайно важливий момент, коли одяг, який ми розробляємо вже не перший рік – почали носити бойові льотчики – і в ньому вони представляють нашу країну.

А сьогодні спеціально до відзначення сотої річниці створення Української військової авіації “Авіація Галичини” пошила і представляє святкові поло з тематичним дизайном. Тут нашиті зображення перших літаків нашого повітряного флоту, використані силуети літаків, які авіація використовує сьогодні та зазначена цифра 100.

Поло можна придбати в білому кольорі. Купуй українське!

Українська авіація тримала і продовжує тримати небо. За це їм велика дяка!

13 Грудня 2017 Спецпроекти

Ми збираємо файли cookie для кращого діалогу з вами Детальніше.
Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтесь з цим

Закрити